2018-2020 metais – du Erasmus+ mokyklų mainų partnerysčių projektai gimnazijoje

         

 

 

Šiais mokslo metais pradedame vykdyti du naujus Erasmus+ 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus mokyklų mainų partnerysčių projektus (KA229).

          Mokyklų mainų partnerystėmis vykdomas mokyklų tarptautinis bendradarbiavimas, mokymo ir mokymosi veiklos mokiniams ir mokyklos darbuotojams, suteikiamos sąlygos mokytojų dalijimuisi informacija ir patirtimi, profesiniam tobulėjimui, mokinių bendravimui ir bendradarbiavimui su bendraamžiais iš kitų šalių užsienio šalių mokyklose bei  portale eTwinning. Mokyklų mainų partnerysčių projektai orientuoti į mokinių ir mokyklos darbuotojų grupių mobilumą.

         Projektas MAD – Make a difference! (liet. „Pa(si)keisk!“) yra koordinuojamas italų iš Bielos miesto. Projekto partnerės – mokyklų bendruomenės iš Nyderlandų, Vokietijos ir Latvijos. Italai ir olandai mums yra pažįstami iš dalyvavimo Erasmus+ projekte CASE, todėl džiaugiamės, kad ir vėl galime bendradarbiauti kartu. Projekto tikslai – pilietiškumo ugdymas artimoje aplinkoje ir visuomenėje bei Europos mastu, aktyvus dalyvavimas socialiniuose pokyčiuose ir socialinių bei švietimo vertybių ugdymas.

         Projekto Let‘s BET for heritage! – Let us bring Europe together for heritage! (liet. „Vienykimės Europos paveldo išsaugojimui!“) koordinatoriai – ispanai iš Galisijos regiono Lugo miesto. Kiti projekto partneriai yra italai, rumunai ir lenkai. Projekto veiklos kvies mokyklų bendruomenes domėtis Europos gamtos ir kultūros paveldu, skatins kūrybiškumą ir verslumą materialiojo ir nematerialiojo paveldo vertės didinimui.

         Rugsėjo 24-28 dienomis įvyko pirmasis projekto MAD partnerių susitikimas Apeldorno mieste Nyderlanduose. Projekto mokymuose kartu su partneriais iš Nyderlandų, Italijos, Vokietijos ir Latvijos dalyvavo anglų kalbos mokytoja metodininkė Lina Šerkšnaitė ir projekto koordinatorė Gitana Stukienė.

         Viena diena  buvo skirta temai „Mokymosi akivaizdumas naudojant veiklos tyrimus“, mokymus vedė profesorius Rene Brohm. Kita įdomi veikla – Sokrato dialogo su mokiniais mokymai. Jai vadovavo filosofas Rudolf Kampers. Mokyklos informacinių technologijų mokytojas Hidde Jansen supažindino su WordPress svetainės galimybėmis, ją naudosime projekto sklaidai. Taip pat aptarėme veiklos planą dvejiems projekto metams.

          Susitikimo organizatoriai olandai pakvietė mus aplankyti netoliese esantį miestą Deventer ir jo apylinkes, vykome į gamtos nacionalinį parką, apžiūrėjome vis dar veikiantį seną malūną.

         Pirma projekto veikla jau numatyta – projekte dalyvaujančių mokyklų mokiniai kuria projekto MAD logotipą, o per susitikimą Vokietijoje išrinksime geriausą. Linkime sėkmės ir mūsų gimnazijos kūrėjams!

 

Tarptautinių projektų koordinatorė Gitana Stukienė